Blog

Een verslag van mijn ontdekkingstocht en transitie van code naar no-code oplossingen.

No-Code Playbook presentatie 4 oktober

15 augustus 2022

Het No-Code Playbook is een praktische gids die teams helpt om eenvoudige en complexe bedrijfsapplicaties op te leveren door gebruik te maken van de no-code aanpak.

Kom kijken, 4 oktober. De grootse opening tijdens de virtuele show met een presentatie van het No-Code Playbook, een real-life no-code voorbeeld van Virgin Media O2 Business, en een inspirerend futuristisch gesprek met Apple mede-oprichter Steve Wozniak.

Ontdek hoe het softwarelandschap verandert en wat dit betekent voor de toekomst van het bedrijfsleven.

https://www.creatio.com/page/no-code-playbook-grand-release

Leesmateriaal over legacy en low/no-code

25 maart 2021

Van full stack developer naar no-code

24 maart 2021

Ik kreeg wel wat verbaasde reacties van mensen nadat ik ze vertelde dat ik als full stack developer overgestapt ben op no-code. Het zou kunnen lijken alsof het een 180° koerswijziging is. Ik erken het experimentele karakter van de verandering, en de verandering is er zeker, maar delen van mijn aanpak zullen door deze koerswijziging niet veranderen.

Met softwareontwikkeling ben ik voor slechts een deel van mijn tijd bezig met daadwerkelijke programmeren (met code). Afhankelijk van de aard van het project, maar zeker in de opstartfase ervan, ben ik voor een belangrijk deel bezig met informatie verzamelen en dit uitwerken tot een conceptuele oplossing. Met no-code oplossingen realiseren zal dat niet anders zijn. Echter, deze fase zou ik nu dan opvolgen door het inzetten van no-code oplossingen die ik sneller en kwalitatief hoogwaardiger kan realiseren dan ik zou kunnen met code.

Mijn klanten hebben al iets van mijn no-code oplossingen kunnen ervaren door het inzicht in mijn geboekte uren en de facturen die ze automatisch ontvingen. Dit heb ik geheel ingericht in Airtable in een migratie van Google Sheets en Tellow naar een Airtable base.

Oplossingen die ik in het verleden realiseerde, veelal met de stack React, Node.js, Postgres, Heroku, AWS, zal ik blijven onderhouden en uitbreiden waar nodig (met code of no-code). Mijn bedoeling is om nieuwe oplossingen alleen nog in no-code te ontwikkelen.

In de komende tijd zal ik aan het werk gaan om cases te ontwikkelen met no-code. Ik zal er t.z.t. een blogpost aan wijden.

In mijn PVPS kun je meer lezen over waarom ik deze transitie wil maken. Op mijn homepage lees je meer over de voordelen van no-code en mijn aanpak. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem contact met me op. Een uurtje overleggen en/of screensharen behoort tot de mogelijkheden.

Nieuwe website live

22 maart 2021

Nieuwe website, nieuwe propositie; oplossingen in no-code.